English

Loginex Carbon Intelligence voor Consultants

.

Female employee of a port looking at a tablet in front of a container

CO2 Emissie Calculatie

Betrouwbare CO2-emissierapportages voor uw klanten

Inzicht in de CO2-emissies van uw klanten

Loginex is een CO2-boekhoud- en rapportagetool voor de gehele keten. U kunt er gevalideerde CO2-rapportages mee samenstellen voor uw afnemers en overheden. Het berekenen en alloceren van CO2-emissies is gebaseerd op de Europese norm EN 16258 aangevuld met de richtlijnen van COFRET en GLEC.

Daadwerkelijke CO2-emissies berekenen

Loginex kan gebruikmaken van de operationele transportdata van transportbedrijven. Bijvoorbeeld uit uw Transport Management- of Planning-systemen. Deze kunt u eventueel combineren met beschikbare brandstofgegevens, waarmee u de CO2-emissies kunt berekenen voor uw klanten.

Daadwerkelijke gegevens of GLEC-methode

Als consultant heeft u de keuze om de brandstofgegevens te gebruiken die beschikbaar zijn bij de transportpartner van uw klant. Een alternatief is om de brandstof-emissiefactoren te gebruiken volgens de GLEC-methode. Deze zijn gebaseerd op gemiddelde emissies per transportcategorie.

Customer score - orange

Vier voordelen

De voordelen van Loginex Carbon Intelligence

  • Trends en prognoses
   Loginex houdt historische gegevens bij en beschikt over geavanceerde analysetools. U krijgt inzicht krijgt in trends en prognoses van uw transporten en brandstofgegevens, inclusief bijbehorende CO2-emissies. Deze kunt u gebruiken om de voortgang van uw reductiedoelstellingen te monitoren.
  • Software uit de cloud: SaaS
   Loginex is Software-as-a-service (SAAS): software vanuit de cloud. Hierdoor kan een onbeperkt aantal medewerkers deze software gebruiken. Waar en wanneer ze zich ook bevinden. Loginex haalt in realtime altijd de laatste updates op.
  • Inzicht in CO2-emissies
   Loginex is speciaal ontworpen om inzicht te krijgen in de CO2-emissies van uitgevoerde transporten, gebaseerd op daadwerkelijke transport (TMS) en brandstofinformatie. De software genereert rapporteren voor uw opdrachtgevers en voor overheden.
  • Direct meten en analyseren
   De CO2-analyse en allocatie zijn gebaseerd op daadwerkelijke transport- en brandstofgegevens van het wagenpark. Hiermee krijgt u inzicht in de efficiency van de transporten. U kunt direct de effectiviteit van genomen reductiemaatregelen meten en analyseren.

CO2 Emissie Calculaties

Voor wie is Loginex Carbon Intelligence?

 • Consultants in de logistieke sector die inzicht willen hebben in de CO2-emissies van hun klanten
 • Consultants die hun klanten willen adviseren over het verbeteren van hun duurzaamheidsprestaties
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief landingspagina

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Loginex nieuwsbrief

Wil je altijd op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen op het gebied van duurzame logistiek en de laatste wet- en regelgeving? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Uiteraard kan je je op ieder gewenst moment weer afmelden. Hiervoor vind je in elke nieuwsbrief een persoonlijke afmeldlink.